Изнесоха актуални данни, които показват с колко е поскъпнал живота у

...
Изнесоха актуални данни, които показват с колко е поскъпнал живота у
Коментари Харесай

Издръжката на тричленно семейство се увеличи с близо 300 лева за една година

Изнесоха настоящи данни, които демонстрират с какъв брой е поскъпнал живота у нас.

Заради растящите цени се усилва и сумата, нужна за едно тричленно семейство на месец. Тя е с близо 300 лв. повече за една година. Това пресметнаха специалистите от КНСБ.

Необходимата месечната издръжката за едно тричленно семейство при започване на годината у нас е била 2 189 лева. За година сумата се е нараснала с 283 лева. 

За издръжката на домакинство от един работещ са нужни 1 216 лева, което е нарастване със 157 лева От данните излиза наяве, че от началото на годината приходът, нужен за прехрана, нараства с 5.9%, а на годишна база с 14.8%, написа bgonair.bg.

" Не е обикновено цената на труда да не нарасне с толкоз, с колкото е поскъпнал животът. За първи път от над 10 година българинът загуби действителна покупателна дарба ", заяви главният икономист на КНСБ Любослав Костов.

" 18% номинален растеж през идващите 4-5 г. би довел минималната работна заплата да се изравни с нужните средства за прехрана. Това е допустимо. Видяхме в доста страни от Европейски Съюз, които я усилиха с 12-13% при започване на годината ", коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР